Skip to main content

Panellets



Posem a la votra disposició diferents tipus de Panellets ( producte cru i congelat ) 

El més popular de Pinyons en caixes de 5 kg.

Caixes Variades en que trobarà Panellets de:

Ametlla, Cafè, Coco, Canyella, Maduixa, Llimona i Iema


Datos: 1 de noviembre del 2024

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds

Història dels Panellets: ( Recepta )

L’origen dels panellets es desconeix realment. Encara que al tractar-se d’un dolç la base és l’ametlla, tot apunta que és un dolç àrab que s’elaborava a la zona des de segles enrere. En qualsevol cas, sembla que es van començar a utilitzar com a ofrena per portar a les tombes dels difunts. Al segle XVIII, els veïns cuinaven a casa els seus propis panellets, que després portaven a l’església perquè els beneïssin.

Hi ha registres que mostren que a finals d’aquest segle, durant les festes populars barcelonines es rifaven aquests dolços al costat d’altres productes. Tal va ser l’èxit d’aquesta mesura, que es van començar a revaloritzar i la idea es va estendre a altres localitats.

Els més coneguts i varolats són els panellets de pinyons i els d'ametlla.

Des de fa unes dècades, també estàn molt valorats els panellets amb diferents sabors. Els més sol.licitats són els de llimona, maduixa, cafè, coco... etc.


La recepta tradicional dels panellets

El panellet clàssic és una pasta feta d’ametlles similar al massapà, cobert amb pinyons i banyat en clara d’ou ensucrada amb sucre. La forma tradicional és la d’una petita bola que es pot menjar en un parell de mossos, encara que els més llaminers no tindran cap inconvenient a fer-ho d’un sol cop.

Per preparar uns panellets calen pocs ingredients: clara d’ou, sucre, ametlles mòltes i pinyons. El sucre es porta a ebullició amb aigua fins a obtenir un almívar, que es barreja amb la pols d’ametlla i l’ou fins a obtenir una pasta de la consistència que més ens agradi. Esperem a que es refredi una mica i formem boles de mida petita, que arrebossarem després en pinyons sencers. Com rematada, es poden banyar en una part de l’almívar reservat per a tal fi. S’enfornen i es deixen refredar completament. Es tracta d’un dolç molt calòric, contundent i amb una dolçor molt intens.