Skip to main content

Dia de la Mare

Cada any disposem de diferents productes
Truqueu-nos )


Data: 5 de Maig del 2024

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds

Història del Dia de la Mare

El primer diumenge del mes de maig celebrem el Dia de la Mare, una data especial en la qual els més petits demostren tot el que estimen a les mares: amb un dinar especial, amb una targeta d’amor, amb una manualitat dedicada, amb flors… Però per què ho celebrem aquest dia? Quin és l’origen?

Des de les civilitzacions antigues com la grega o l'egípcia sempre hi ha hagut una figura femenina vista com la mare a la qual se li ha dedicat un dia especial per poder venerar-la. A l’Antic Egipte era la deessa Isis, a la mitologia grega era Rea i a la romana Cibeles.

Aquesta tradició de veneració i culte a una dona mare s’ha mantingut fins avui dia, però tot i que l’origen és de mitologies antigues, amb el cristianisme la tradició va canviar una mica amb la figura de la Verge Maria.

I sabíeu que fins a l’any 1914 no hi havia data oficial pel Dia de la Mare? I va ser un president nord-americà qui va establir la data oficial al segon diumenge de maig, almenys als Estats Units, perquè a cada país hi ha una data concreta!

En el nostre cas, el Dia de la Mare se celebrava el 8 de desembre per ser el dia de la Immaculada Concepció, i això ve de lluny! Perquè hi ha constància que aquest dia ja se celebrava a llocs com Girona al segle XIV. Però això va canviar fa poc, l’any 1965, quan es va establir la data que es manté fins avui: el primer diumenge de maig. I es va deixar aquesta com a data oficial perquè el mes de maig es relaciona amb la Verge Maria, mare de Jesús. Una manera d’honorar-la a ella i a totes les mares del món.