El tortell és un pastís típic de la cuina catalana i de la cuina occitana en forma d’anella o cèrcol, fet de pasta de brioix, pastafullada o d’alguna altra mena i farcit de diversos ingredients com ara massapà, nata, crema, melmelada, cabell d’àngel, etc. que pot portar fruita confitada o pinyons, a més del sucre de llustre o bolado ( esponjat ), al damunt.
El tortell és un element molt important de la tradició culinària de Catalunya, ja que apareix en diverses celebracions festives al llarg de l’any. De fet, pràcticament tots els diumenges hom en pot trobar a la pastisseria; així com algunes dates assenyalades, com el Dia de Reis (6 de gener); Sant Antoni (17 de gener) o Diumenge de Rams. Fins i tot, se n’han inventat de nous com el tortell de Sant Cristòfol (10 de juliol), un tortell de massapà en forma de volant, ja que Sant Cristòfol és el patró dels automobilistes.
Carrer de Sarret, 40-50
08205 Sabadell, Barcelona
Telf.- +34 937 274 754
Whastsapp.- 647 797 251
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Utilitzem cookies al nostre lloc web. Alguns d’ells són essencials per al funcionament del lloc, mentre que d’altres ens ajuden a millorar aquest lloc i l’experiència de l’usuari (cookies de seguiment). Podeu decidir per vosaltres mateixos si voleu permetre les cookies o no. Tingueu en compte que si els rebutgeu, és possible que no pugueu utilitzar totes les funcionalitats del lloc.