Història de la Coca de Sant Joan

 

Les coques son un dels productes tradicionals catalans més característics. El més bàsic és la coca de forner que pots ser prima, cruixent i caramel·litzada o més gruixuda, amb sucre blanc i pinyons o palet d’ametlla amb la característica aroma d’anís.

A Disforner elaborem les coques més festives, les de Sant Joan, bé de brioix, més tradicionals, o de full que guanyen terreny els últims temps.

Les coques de brioix poden estar farcides de crema, cabell d’àngel o llardons trinxats. La més característica de tota manera és la de fruita confitada per sobre, molt vistosa i també les bases, simplement amb sucre i totes amb pinyons o palet d’ametlla.

Les de full se solen elaborar amb dues plaques superposades amb el farcit al mig excepte les de llardons, que s’afegeixen a l’hora de pastar i queden integrats a tota la coca i totes s’acaben amb sucre per sobre i pinyons o palet d’ametlla.

Aquestes coques formen part de les populars revetlles encara que la tendència és que es venguin tot l’any, especialment les farcides.

El seu origen ens remet clarament a la celebració de solstici d’estiu, per això sembla que antigament eren rodones, per la forma del sol.

 


Carrer de Sarret, 40-50

08205 Sabadell, Barcelona

+34 937 274 754

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

De dilluns a dijous 7 a 15

Divendres de 7 a 14:00

Adreça

© Disforner Congelats d'Artesania S.L. (2021)

Política de cookies
Utilitzem cookies al nostre lloc web. Alguns d’ells són essencials per al funcionament del lloc, mentre que d’altres ens ajuden a millorar aquest lloc i l’experiència de l’usuari (cookies de seguiment). Podeu decidir per vosaltres mateixos si voleu permetre les cookies o no. Tingueu en compte que si els rebutgeu, és possible que no pugueu utilitzar totes les funcionalitats del lloc.