Història de l'Ensaïmada

 

 

Una ensaïmada és una pasta feta amb farina de blat de força, aigua o llet, ous, sucre, llard de porc i llevat. Originària de Mallorca i exportada amb éxit a altres indrets, és regulada com a Indicació Geogràfica Protegida. Té forma de caragol, ja que es fa a partir de pasta que s’estira fins a fer-la molt prima, s’enrotlla per fer una corda i després es caragola en forma d’espiral (excepte si es fa en tortell). És habitual posar-hi sucre en pols per damunt. Encara que originalment només es feien buides, des de fa temps es farceixen amb cabell d’àngel i més modernament, crema, xocolata, sobrassada, etc.

És probable que sigui un derivat d’un dolç jueu, amb l’afegit del llard de porc, per a desjudaïtzar-lo.



Carrer de Sarret, 40-50

08205 Sabadell, Barcelona

+34 937 274 754

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

De dilluns a dijous 7 a 15

Divendres de 7 a 14:00

Adreça

© Disforner Congelats d'Artesania S.L. (2021)

Política de cookies
Utilitzem cookies al nostre lloc web. Alguns d’ells són essencials per al funcionament del lloc, mentre que d’altres ens ajuden a millorar aquest lloc i l’experiència de l’usuari (cookies de seguiment). Podeu decidir per vosaltres mateixos si voleu permetre les cookies o no. Tingueu en compte que si els rebutgeu, és possible que no pugueu utilitzar totes les funcionalitats del lloc.